Kerstwijnen

De lekkerste  Kerstwijnen voor bij het kerstdiner

Kerst is de tijd van samenzijn, aandacht geven aan je naasten en gezelligheid. Een van de hoogtepunten is natuurlijk het kerstdiner met daarbij goedgekozen smakelijke Kerstwijnen.

Wij hebben voor jou een mooie selectie met wijnen uit allerlei windstreken gemaakt die heel goed passen bij tal van uw exquise gerechten. Vrolijk mousserende wijnen als feestelijk aperitief en verfijnde witte wijnen als begeleider voor bij een licht voorgerecht. Voor de hoofdschotel hebben we alvast een top 10 met de lekkerste rode wijnen gemaakt, dat maakt het extra makkelijk! En wil je het Kerstdiner geheel in stijl afsluiten, schenk dan een een heerlijke zachte en zoete dessertwijn. Heerlijk voor bij het grand dessert of een kaasplateau.

Per wijn hebben we ook nog enkele menusuggesties gegeven. Door deze suggesties ben je zeker van een geslaagde wijn-spijs combinatie en krijg je gegarandeerd een onvergetelijk kerstdiner! Rustig uitzoeken op de bank eenvoudig besteld , veilig en ruim op tijd alles in huis geleverd. En geen gesjouw, handig! 

Top 10 mousserende wijnen

Met kerst is het feest en daar moet op getoast worden! de mooiste glazen, de fijnste hapjes, dus laat die kurken maar knallen Champagne, fantastique! Cremant, delicieux ! Cap Classique, baie lekker ! Prosecco, Molto buono. We hebben zelfs uitstekende alcoholvrije. Het kan niet op gewoon. Als dit geen topkerst wordt, het begin is er…. 

Top 10 witte kerstwijnen

Start je kerstdiner het een verfijnde witte wijn. Elegant, fruitig of juist houtgerijpt en vol. Bourgogne, Sancerre of misschien iets heel anders juist. Hier een mooie selectie van onze speciale witte kerstwijnen. Bij elke gedetailleerde wijnbeschrijving vindt u een mooie menusuggestie. Zo wordt de keuze extra makkelijk en komt uw gerecht extra goed naar voren. 

Top 10 rode kerstwijnen

Rode wijnen vormen meestal de begeleider van het hoofdgerecht. Of het nu vegetarisch is of juist niet. Zelfs bij Gourmetten hebben we altijd een geslaagde. Rode wijnen passen altijd goed bij wat intensere smaken. En daarbij smelt hun stevige karakter als sneeuw voor de zon bij een mooi stukje vlees.  Bekijk wat je wilt gaan eten en kies er de beste rode wijn bij. Hier alvast onze top 10 om het wat makkelijker te maken. 

Top 10 dessertwijnen

Wil je echt voor de volle 100% er een geslaagd diner van maken, dan kan een mooie afsluiting met een dessertwijn zeker niet ontbreken! Wil je vers fruit als licht dessert, doe er dan de friszure en licht alcoholische Moscato d’Asti bij. Of doe zoals de Italianen en sluit je diner af met goede Vin Santo en Cantuccino koekjes. Kaas ? Dan toch een mooie port? Een klassieke Sauternes voor bij de Crème Bruléé.  Een speciaal gekozen dessertwijn is een heerlijke afsluiter van het diner van het jaar dat jou en je gasten zeker kunnen waarderen! Laat je lekker inspireren met onze top 10 dessert kerstwijnen