Wijnen uit Campania

Campania is een gebied dat veel verscheidenheid heeft te bieden. Zo er de Anglianico druif die wordt vergeleken met Barolo, verfijnde Greco di Tufo DOCG verbouwd op vulkanisch tufsteen. Bovendien heeft witte wijn van de Falanghina druif een bijzonder aromatisch en levendige smaak.

Vesevo Greco di Tufo DOCG

Vesevo Greco di Tufo

Streek: Campania Jaargang: 2020 Druiven: Greco

Typische wijn van tufstenen bodem De Vesevo Greco di Tufo is een wijn uit de… Lees meer
10,99
Taurasi Aglianico Beneventano Vesevo

Taurasi Aglianico Beneventano Vesevo

Streek: Campania Jaargang: 2012 Druiven: Aglianico

Temperamentvolle Taurasi Deze Taurasi Aglianico Beneventano Vesevo wordt gemaakt van de Aglianico druif. Taurasi is het… Lees meer
18,49
Vesovo Falanghina

Vesevo Falanghina Beneventano

Streek: Jaargang: 2020 Druiven: Falanghina

Falanghina… een beminde onbekende… Misschien heb je wel eens gehoord van  de lokale druif de… Lees meer
7,49

Campania is de Zuid-Italiaanse wijnregio, bij Napels aan de kust. Karakteristieke druiven uit Campania zijn Aglianico en Greco. Ze groeien op vulkanische hellingen van de Vesuvius. Maar ook op fraaie eilandjes als Capri en Ischia. Campania was tijdens het Romeinse Rijk de belangrijkste wijnregio van Italië, iets waar veel wijnmakers met weemoed aan terugdenken…

Verrassend verfijnde Greco di Tufo

Een wijnpareltje uit Campania is de DOCG Greco di Tufo. De Greco druif wordt op tufsteen verbouwd en krijgt hierdoor een bijzonder verfijnde mineraliteit. Tufsteen is afkomstig van vulkanisch lava en de wijnen krijgen hierdoor een specifieke tufsteen smaak door. Verrassend verfijnde mineraliteit!

De Barolo uit het zuiden

Een ander pareltje uit de Campania is een krachtige rode wijn met stevige tannines en zuren. Deze wijn, gemaakt van de Aglianico druif, heeft de bijnaam ‘Barolo van Zuid-Italië’. Overeenkomsten zijn ook groot: net als de druif nebbiolo rijpt aglianico laat en is de wijn krachtig met forse tannines en zuren, en heeft hij tijd nodig om op dronk te komen. Net als bij Nebbiolo is het het wachten waard.

Falanghina op oude wortelstokken

Falanghina is een druivensoort afkomstig van vulkanische grond van de vulkaan Vesuvius, nabij Napels. De wijn heeft een aromatische, levendige smaak. Interessant detail is dat deze druiven hun oorspronkelijke wortelstokken nog hebben. De zeer schadelijke druifluis phylloxera die eind 19e eeuw vrijwel alle Europese wortelstokken heeft verwoest, kan in dit type vulkaangrond niet overleven. Deze druivenstokken zijn dus niet ge-ent op Amerikaanse onderstokken.