Wijnen uit Marche

Wijnstreek Marche (spreek uit Marke) is een gebied dat veel te bieden heeft waarbij de Verdicchio dei Castelli di Jesi de streek wereldwijd op kaart heeft gezet.

Bucci Verdicchio Classico

Bucci Verdicchio Classico

Streek: Marche Jaargang: 2018 Druiven: Verdicchio

Hier geen vrolijke fierefluitende maar een verrassende gastronomische Verdicchio Villa Bucci Verdicchio Classico is een… Lees meer
23,95

Terra Fageto Rosso Piceno Rusus

Streek: Marche Jaargang: 2015 Druiven: Montepulciano, Sangiovese

Paradijsvogel uit Marche Het wijngebied Rosso Piceno in de Italiaanse provincie Marche betekent, vanuit het… Lees meer
17,50
Il Pollenza Porpora Marche Rosso

Il Pollenza Porpora Marche Rosso

Streek: Jaargang: 2015 Druiven: Merlot, Montepulciano

Purperen Polenza De Grote Hamersma zegt over Il Pollenza Porpora: “Als Montepulciano al geblend wordt… Lees meer
17,50

Wijnen uit de Marche

De Marche streek halverwege Italië aan de Adriatische kust, is van oudsher niet direct de meest spectaculaire wijnregio van Italië. Lange tijd kon deze regio buiten de eigen grenzen op weinig waardering rekenen. De internationale druivensoorten lonken en men dacht er over om ook deze te gaan verbouwen. Maar gelukkig blijft men de plaatselijke druivenrassen trouw. Verdicchio is de overheersende witte druivensoort. Met een jaarlijkse productie van 24 miljoen flessen is Castelli di Jesi wat volume betreft veruit de belangrijkste DOC van de Marche. En na DOC Soave ook van Italië .

Witte wijnen uit Le Marche:

De Castelli di Jesi  Verdicchio, zoals onze Bachero Verdicchio dei Castelli di Jesi is te kenmerken als een gecorseerde witte wijn met een droge, nootachtige smaak. De eenvoudigste versie wordt niet op fust bewaard en moet jong gedronken worden.De beroemde witte wijn ‘Verdicchio dei Castelli di Jesi’ zet Marche als wijngebied wereldwijd op de kaart.

Voor de wijnen uit Marche worden de witte druiven VerdicchioMalvasia Bianco, Passerina, Biancame, Trebbiano Toscano en Pecorino gebruikt.

Rode wijnen uit Le Marche:

Net als uit De Abruzzen is er hier een grote rol weggelegd voor de Montepulciano druif. De zuiverste versie van deze naar bessen geurende druivensoort is de wijn DOC Rosso Conero, een serieuze, doch zeer drinkbare wijn met een duidelijke smaak van zwarte bessen en een vleug viooltjes en bloemengeur. De andere DOC Rosso Piceno is juist vaak een melange van de druiven Montepulciano en Sangiovese met een drogere smaak, vaak van kers of pruim. Op sommige plaatsen wordt ook de Aleatico druif verbouwd.