Wijnen uit Trentino

Een wijngebied in het dal van de Adige met steile berghellingen. Tegen deze hellingen worden duiven verbouwd zoals Lagerin, Chardonnay en Teroldego.

Castel Firmian pinot grigio 225

Castel Firmian Pinot Grigio Trentino

Streek: Alto Adige, Trentino Jaargang: 2019 Druiven: Pinot Grigio

De ultieme witte terras- en borrelwijn De Castel Firmian Pinot Grigio Trentino is een sprankelende… Lees meer
8,25

Castel Firmian Teroldego Rotaliano

Streek: Trentino Jaargang: 2017 Druiven: Teroldego

De Teroldego Rotaliano is een rode druif afkomstig uit het noordelijk gelegen wijngebied Trentino. Castel Firmian… Lees meer
8,95
Castel Firmian Chardonnay riserva

Castel Firmian Chardonnay riserva

Streek: Trentino Jaargang: 2016 Druiven: Chardonnay

Castel Firmian Chardonnay riserva is een lekkere vette chardonnay met houtrijping. De wijn heeft een… Lees meer
10,30

Wijnen uit Trentino

Trentino is een wijngebied in het dal van de rivier Adige dat een nauwe steile doorgang heeft. Ingeklemd tussen imposante rotsformaties van de Alpen zijn aan beide zijden van de weg tegen de steile bergwanden wijngaarden aangelegd.

Wijnen die men hier in Trentino produceert worden vallen onder het overkoepelende DOC Trento. De grote internationale druivensoorten worden hier verbouwd, waarbij Chardonnay de meest aangeplante witte druivensoort is. Hiervan maakt men maakt hier een mousserende wijn. Merlot is de meest aangeplante blauwe druif. Maar Trentino heeft ook enkele bekende inheemse druivensoorten zoals Marzemino die al in de opera Don Giovanni van Mozart is bezongen: “Versa il vino! Eccellente Marzemino!” ofwel “Schenk de wijn in, de voortreffelijke Marzemino!”

De Marzemino heeft als DNA-vader de rode volbloed Teroldego. Teroldego is een stevige rode wijn met smaken van zwarte kersen en rijpe tannines. Een andere minder bekende lokale druif die voorkomt in deze regio is de Vernatsch, ook wel Schiava genoemd.