Rood

Alle 1 - 16 van de 343 worden getoond

ZOEKFILTER
Regio
Argentinië (5)
Mendoza (5)
Uco Valley (1)
Australië (2)
Marlborough (1)
Barossa Valley (1)
Catalunya (Catalonië) (1)
Chili (2)
Valle del Maipo (1)
Maule Valley (1)
Duitsland (4)
Baden (1)
Pfalz (1)
Rheinhessen (2)
Emilia Romagna (2)
Etna2 (1)
Frankrijk (57)
Beaujolais (1)
Morgon (1)
Bordeaux (9)
Medoc (1)
Pauillac (1)
Languedoc-Roussillon (25)
Pays d'Oc (2)
Limoux (1)
Bourgogne (3)
Loire (2)
Sancerre (1)
Touraine (1)
Sud Ouest (6)
Cahors (1)
Côtes Catalanes (2)
Cotes du Rhone (9)
Beaujolais (1)
Gigondas (2)
Côtes du Rhône Villages (1)
Italië (222)
Sardegna (Sardinië) (4)
Cannonau di Sardegna (1)
Veneto (40)
Valpolicella (8)
Amarone della Valpolicella (12)
Campania (2)
Taurasi (1)
Aglianico del Taburno (1)
Piedmont (Piemonte) (31)
Barolo (13)
Barbaresco (5)
Barbera d'Asti (5)
Dolcetto (1)
Langhe (2)
Barbera d'Alba (2)
Puglia (47)
Salento (3)
Primitivo di Manduria (3)
Friuli-Venezia-Giulia (3)
Marche (7)
Rosso Conero (2)
Toscane (38)
Bolgheri (11)
Montalcino (1)
Brunello di Montalcino (7)
Chianti (7)
Sicilia (Sicilië) (24)
Etna (1)
Etna2 (1)
Emilia Romagna (6)
Lambrusco (1)
Abruzzo (Abruzzen) (5)
Lombardia (Lombardije) (1)
Trentino (4)
Basilicata (2)
Aglianico del Vulture (2)
Trentino Alto Adige (4)
Alto Adige (2)
Teroldego Rotaliana (1)
venezia (1)
Umbria (Umbrië) (1)
Mâconnais (Mâcon) (1)
Montepulciano d'Abruzzo (3)
Nieuw Zeeland (1)
Piemonte (2)
Portugal (3)
Dão (2)
Lisboa (1)
Spanje (23)
Rioja (8)
Valencia (2)
Catalunya (1)
Terra Alta (1)
Castilla La Mancha (6)
La Mancha (2)
Galicia (5)
Cigales (1)
Toro (3)
Bierzo (1)
Verenigde Staten (6)
Californië (6)
Zuid-Afrika (4)
Stellenbosch (3)
Franschhoek (1)
Druiven
Aglianico (6)
Aleatico (1)
Alfrocheiro (2)
Alicante Bouschet (1)
Barbera (15)
Bobal (1)
bonarda (2)
Bopal (1)
Brunello (5)
Cabernet Franc (20)
Cabernet Sauvignon (56)
Canaiolo (2)
Cannonau (3)
carignan (6)
Carignano (2)
Carmenère (1)
Chardonnay (1)
Cincault (1)
Cinsault (2)
colorino (4)
Corvina (38)
Corvinone (14)
Croatina (4)
Dindarella (1)
Dolcetto (4)
Frappato (3)
Freisa (1)
Frühburgunder (1)
Gamay (2)
Garnacha (2)
Garnatxa (1)
Graciano (2)
Grenache (18)
Lagrein (2)
Lambrusco (1)
Malbec (9)
Malvasia Nero (6)
Marselan (2)
Marzemino (1)
Mencia (1)
Merlot (47)
Molinara (12)
Monica (2)
Montepulciano (14)
Morellino (1)
Mourvèdre (6)
Muristeddu (1)
Nebbiolo (20)
Negroamaro (13)
Nerello Cappuccio (2)
Nerello Mascalese (4)
Nero Davola (20)
Nero di Troia (3)
Oseleta (6)
Pelara (1)
Petit Verdot (7)
Petite Syrah (1)
Pinot Nero (5)
Pinot Noir (12)
Pinotage (1)
Primitivo (30)
Prugnolo Gentile (1)
raboso (1)
Rebo (1)
Refosco (1)
Rondinella (27)
Sangiovese (44)
Schioppettino (1)
Shiraz (2)
Spätburgunder (3)
Susumaniello (1)
Syrah (35)
Tannat (1)
Tempranillo (16)
Teroldego (2)
Tinta Roriz (3)
Tinto de Toro (2)
Touriga Nacional (3)
Viura (1)
Zinfandel (2)
Speciaal
93 (1)
94 (1)
95 (1)
Aanbieding (1)
Alcoholvrij (1)
Biologisch (53)
biologisch dynamisch (6)
half flesje (3)
Hamersma (11)
Jeroboam (1)
Magnum (5)
Op = Op (1)
Prijswinnaar (17)
rode wijn van de maand (1)
Topwijn (18)
Vegan (4)
Price
Jaar

Rode wijn

Rode wijnen wordt natuurlijk gemaakt van blauwe druiven.  De kleur van de wijn ontstaat nadat de druiven gekneusd zijn en men ze laat inweken. Dit kneuzen gaat vaak met een machine of zelfs, zoals in de Port streek, zelfs met de voeten. Dit is geen folklore maar zorgt ervoor dat de kleur extra snel uit de schillen wordt gehaald. Er zijn natuurlijk druiven die meer en ook die minder kleur geven. In de meeste gevallen duurt dit proces een stuk of 2 weken.  Je kan van blauwe druiven ook natuurlijk witte wijn of rosé maken. De kleurstoffen in de schil geven de wijn een rode kleur mee. Afhankelijk van de gebruikte druivensoort krijgt de wijn een licht of donker rode kleur mee. Voor de kwaliteit van de wijn maakt dit niets uit. Een druif met veel kleur is bijvoorbeeld is de Cabernet Sauvignon terwijl de Pinot Noir juist veel minder kleur afgeeft.

Ook maakt dit proces uit bij de afgifte van eventueel tannines in de wijn. Tannines zijn eigenlijk een anti-oxydant voor de wijn en zorgen ervoor dat de wijn langere tijd bewaard kan worden. Veel wijnen worden ook zonder tannines geproduceerd. Ze zijn dan makkelijker te drinken door hun soepelheid.  Stelregel is : soepele wijnen bij licht of geen eten. Bij stevige en tannineuze wijnen moet je echt wat eten omdat dan de stroefheid van de tannines verdwijnt.

In de meeste gevallen duurt dit proces een stuk of 2 weken.  Je kan van blauwe druiven ook natuurlijk witte wijn of rosé maken door ze direct te persen of maar een paar uur mee te laten trekken.  De kleurstoffen in de schil geven de wijn een rode kleur mee.  De kleur van een wijn wordt ook bepaald door de ouderdom. Jonge wijn is paarsig van kleur en een oudere wijn kan een meer rode tot een roestachtige kleur krijgen.

Rode wijnsoorten

De meeste rode wijnen zijn ‘stille wijnen’. Dit zijn wijnen die volledig zijn uitvergist en tot rust gekomen en dus geen koolzuur bevatten. Er zijn oneindig veel verschillende rode wijnsoorten. De verschillende soorten druiven die in heel diverse wijnstreken groeien zorgen voor oneindig veel soorten smaak en geurvariaties. De meeste rode wijnen zijn ‘droog’ van smaak. Bij deze wijn is vrijwel al het aanwezige suiker bij de gisting omgezet in alcohol. Dit betekent dat de wijn ‘droog’ is en nog maar weinig restsuiker bevat. Daarnaast zijn er ook rode zoete wijnen. Dan zit er zoveel suiker in de druiven dat deze niet allemaal tijdens de gisting kan worden omgezet. Door meer restsuiker is de wijn vanzelfsprekend zoeter. Er kan tijdens de gisting ook koolzuur ontstaan. Daarom is het ook mogelijk een rode wijn mousserend te maken. We komen dit alleen niet heel vaak tegen. Daarnaast is het ook mogelijk om zoete rode wijn te maken door alcohol toe te voegen. Hierdoor stop de gisting eerder en blijft er meer restsuiker over. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij Port, Marsala en Banyuls.

De Merlot heeft een lange tijd niet echt een eigen reputatie kunnen opbouwen. Hij werd namelijk in de meeste gevallen gebruik om te mengen met Cabernet Sauvignon. Inmiddels krijgt de druif steeds meer ruimte om zichzelf te laten zien omdat er steeds meer wijnen gemaakt waarin Merlot zelf de hoofdrol speelt.

Kleur, geur en smaak

De Merlot is een goed groeiende en vroeg rijpe blauwe druif. De druiven hebben veel sap met fruitige aroma’s. Hij kan zelf behoorlijk zoet zijn en heeft een hoog suikergehalte. De schil van de druif is niet zo dik en de wijnen bevatten doorgaans minder tannine. Hierdoor zijn de wijnen vaak zachter (dat is ook de reden dat hij gemengd wordt met de meer stevige Cabernet).Wijnen van Merlot ruiken en proeven naar kersen, bessen en pruimen. Maar ook kunt u rozen ruiken en potloodslijpsel. In het verleden werd door de hoge productie van sap de druif veel ingezet voor bulkwijnen. Gevaar hiervan is dat de wijnen licht worden en geen karakter hebben. Wanneer de druif gebruikt wordt voor meer geconcentreerde wijnen dan kan de kwaliteit heel hoog zijn.

Merlot

De druif Merlot komt over de hele wereld voor maar er zijn een aantal wijnstreken waar de druif grote wijnen voortbrengt. Dat zijn ten eerste klassieke wijnstreken in de Bordeaux. Maar ook in landen als Chili en Zuid-Afrika worden prachtige wijnen gemaakt van deze druif.

Cabernet Sauvignon

Wijn gemaakt van Cabernet Sauvignon is ontzettend populair. Zowel bij de wijndrinker als de wijnboer is dol op deze druif. Dat komt natuurlijk in eerste instantie door de aroma’s en smaak die de druiven aan de wijn geven. Daarnaast de druif betrouwbaar, winterhard en geven de wijnstokken goede opbrengsten. Cabernet Sauvignon is een kleine doffe donkerblauwe druif met een dikke schil. Een belangrijke kenmerk van de druif is dat hij voldoende zon en warmte nodig heeft om te rijpen.I

n de winkel zal je Cabernet Sauvignon heel vaak als een blend tegenkomen. Oorspronkelijk werd de druif eigenlijk altijd gemengd met andere druiven (in een blend dus). In Bordeaux was het namelijk niet eenvoudig om het fruit van de Cabernet Sauvignon helemaal rijp te krijgen. Daardoor werden de wijn te hard. Meestal werd er gemengd met Merlot en/of Cabernet Franc. Op deze manieren worden de wijnen toegankelijker. In de Nieuwe Wereldlanden zie je dat de boeren de druiven door het warme klimaat makkelijker rijp krijgen. Daar komt Cabernet Sauvignon dus veel vaker als cépagewijn tegen.

Garnacha

Grenache of Garnacha

De grenache is een druif die bestand is tegen hete en droge omstandigheden. Hij zorgt voor veel alcohol en veel kruidig fruit. De druif is ideaal voor veel rode mengwijnen. De druif wordt met name gebruikt in beroemde wijnen als Rioja en natuurlijk in de wijnen van Chateauneuf du Pape.

Oosrpronkelijk komt de druif waarschijnlijk uit Spanje. De druif groeit in de hele Midi, het zuidelijk Rhonegebied, de Provence, Californië, Australië en Noordwest-Afrika. De druif geeft vaak een smaak van lichtood fruit: rode bessen, aardbeien, frambozen, morellen. Ook zijn vaak specerijen te ontdekken als zwarte peper of gemalen gember. Soms is er ook een viooltjesachtige toon te ontdekken. In de warmere delen van Australië kan hij teerachtige, chocolade of zoethoutachtige smaak hebben. Hier kan de Grenache lijken op een geconcentreerde shiraz, duidelijk zoet.

Malbec

De Malbec is druif waar prachtige meestal stevige rode wijnen van worden gemaakt. Van oudsher wordt de druif verbouwd in Frankrijk. In de Franse plaats Cahors ligt de oorsprong van de druif. Hier zal je de druif alleen eerder onder de naam Côt of Auxerrois tegenkomen. In de Bordeaux vinden we de druif ook terug en dan met name in de Haut-Médoc. De druif wordt hier altijd gemend met andere druivensoorten zoals de merlot, cabernet sauvignon en de cabernet franc. De druif is vandaag de dag vooral bekend door zijn succes in Argentinië. Hier worden hele mooie cépagewijnen (alleen Malbec) gemaakt. Inmiddels wordt druif in Argentinië zelfs gezien als de nationale Argentijnse druif.

Tempranillo

De Tempranillo is de belangrijkste blauwe druivensoort in Rioja in Spanje. In deze beroemde wijnstreek wordt de druif vaak gemengd met andere druiven (zoals de Garnacha Tinto) maar er worden steeds vaker wijnen geproduceerd met alleen Tempranillo als ingrediënt. En dat kan deze druif van hoge kwaliteit goed aan. Het is een druif die complexe, elegante en lang houdbare wijnen kan voorbrengen. Naast Spanje wordt de druif ook veel gevonden in Argentinië.

Wij denken dat wij voor u een uitgebreide wijn-snoep winkel hebben samengesteld waar u een grote diversiteit aan Italiaanse rode wijnen kunt vinden. Mocht u iets niet vinden, stuur ons dan een mail zodat we op zoek kunnen gaan naar uw wens wijn! De winkel is dynamisch , Bijna elke dag komt een weer een nieuwe keuze bij.

Ga eens lekker door de winkel en ontdek ons uitgebreide assortiment rode wijnen en bestel eenvoudig en veilig online. Wij bezorgen vanuit ons magazijn in Amsterdam jouw favoriete rode wijnen bij je thuis in heel Nederland en België.

Over Italië

In Italië is qua wijn veel te ontdekken. Het is één van de oudste wijnlanden met heel veel authentieke druivenrassen die vaak alleen voorkomen in… Meer over Italië