Barbera d'Asti

Soort
Region
Zoek een regio
Grape
Zoek een druif
Grape
Contents
Contents
Domain
Zoek een wijnhuis
Domain
Environment-friendly
Environment-friendly
Alcohol
Alcohol
Toon meer opties
Vintage
Vintage
Toon meer opties
Flavor
Flavor
Toon meer opties
Theme

Barbera d’Asti

De wijnen worden gemaakt in het heuvelachtige landschap van Piemonte rond het stadje Asti. De Barbera d’Asti heeft sinds 2008 de DOCG status en is voor Italië de hoogste kwaliteitsaanduiding. De wijn wordt gemaakt van minimaal 90% van de Barbera druif en 10% andere druiven. Naast de gewone Barbera d’Asti bestaat er ook een Barbera d’Asti Superiore. Deze wijn heeft één procent meer alcohol (12,5%) én heeft een langere rijpingstijd gehad op houten vaten (minimaal 6 maanden) en daarna nog minimaal 6 maanden op fles.

Verschillende stijlen

Barbera d’Asti kan in verschillende stijlen verschijnen. De lichtere, goedkopere stijlen zijn meer in lijn met de traditionele rol van het ras als werkpaardras en zijn fris, fruitig en met een rauw randje.

Op zijn best is het een rijke, pittige, medium tot volle wijn die zich kenmerkt door een intense robijnrode kleur die met de jaren overgaat in granaatrood. Hoewel de variëteit niet altijd bekend staat om zijn affiniteit met nieuwe eikenhouten rijping , hebben ondertussen hier veel exemplaren al bijval om gekregen.

Smaakt deze Barbera naar meer?

Heerlijke Barbera d’Asti kunt u gemakkelijk kopen bij Wijnclub Amsterdam. Ook indien u op zoek bent naar een bepaalde wijn die Wijnclub Amsterdam momenteel niet op voorraad heeft, neem dan even contact met ons op we helpen u graag. Kijk ook bij de andere mooie wijnen van ons Wijnclub Amsterdam assortiment.