Barbera d'Asti

Barbera d’Asti is een unieke wijn omdat de Barbera-druif hem zowel een intens, bijna zwart uiterlijk als een rijke en lichte smaak geeft. Deze smaak wordt benadrukt door tonen van aardbei, framboos en zure kersen, waardoor het een verrassende en heerlijke wijn is.
Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 6 resultaten

Barbera d’Asti

De wijnen worden gemaakt in het heuvelachtige landschap van Piemonte rond het stadje Asti. De Barbera d’Asti heeft sinds 2008 de DOCG status en is voor Italië de hoogste kwaliteitsaanduiding. De wijn wordt gemaakt van minimaal 90% van de Barbera druif en 10% andere druiven. Naast de gewone Barbera d’Asti bestaat er ook een Barbera d’Asti Superiore. Deze wijn heeft één procent meer alcohol (12,5%) én heeft een langere rijpingstijd gehad op houten vaten (minimaal 6 maanden) en daarna nog minimaal 6 maanden op fles.

Verschillende stijlen

Barbera d’Asti kan in verschillende stijlen verschijnen. De lichtere, goedkopere stijlen zijn meer in lijn met de traditionele rol van het ras als werkpaardras en zijn fris, fruitig en met een rauw randje.

Op zijn best is het een rijke, pittige, medium tot volle wijn die zich kenmerkt door een intense robijnrode kleur die met de jaren overgaat in granaatrood. Hoewel de variëteit niet altijd bekend staat om zijn affiniteit met nieuwe eikenhouten rijping , hebben ondertussen hier veel exemplaren al bijval om gekregen.

Smaakt deze Barbera naar meer?

Heerlijke Barbera d’Asti kunt u gemakkelijk kopen bij Wijnclub Amsterdam. Ook indien u op zoek bent naar een bepaalde wijn die Wijnclub Amsterdam momenteel niet op voorraad heeft, neem dan even contact met ons op we helpen u graag. Kijk ook bij de andere mooie wijnen van ons Wijnclub Amsterdam assortiment.