Apostelhoeve

Apostelhoeve is de oudste wijngaard van Nederland. Sinds 1970 worden hier wijnen gemaakt. Bij Wijnclub Amsterdam hebben we de topwijn van Apostelhoeve in het assortiment: Apostelhoeve Cuveé XII.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Apostelhoeve is de oudste wijngaard van Nederland. Sinds 1970 worden hier wijnen gemaakt. De wijngaard ligt in Zuid-Limburg in de buurt van Maastricht. Het wijnhuis heeft een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van Nederlandse wijnbouw.

De geschiedenis van Apostelhoeve begint met de familie Hulst, die de wijngaard oprichtte en met toewijding begon met het telen van druiven op de zonovergoten hellingen van de Louwberg. Het milde klimaat en de unieke terroir van de regio Zuid-Limburg creëren de perfecte omstandigheden voor druiven zoals Müller-Thurgau, Auxerrois, Pinot Gris en Riesling, die gedijen op de kalkrijke bodems van het gebied.

Een van de meest opvallende kenmerken van Apostelhoeve is de historische wijngaard zelf. Hier staan wijnstokken die meer dan 40 jaar oud zijn, en ze dragen bij aan de diepte en complexiteit van de wijnen. Het landgoed beslaat ongeveer 10 hectare en produceert een verscheidenheid aan witte wijnen die de elegantie van de druiven en het terroir van de regio weerspiegelen.

De toewijding aan duurzaamheid en milieuvriendelijke landbouwpraktijken is een kernwaarde van Apostelhoeve. Ze streven naar het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk en het behoud van de biodiversiteit in hun wijngaarden. Dit vertaalt zich in wijnen die niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook de unieke kenmerken van het land weerspiegelen.

Bij Wijnclub Amsterdam hebben we de topwijn van Apostelhoeve in het assortiment: Apostelhoeve Cuveé XII.