Prosecco

Prosecco is de meest populaire bubbel uit Italië! Fris, fruitig, feestelijk en vaak ontzettend gunstig geprijsd! Frizzante, Spumante of de bijzondere Millesimato; bij Wijnclub Amsterdam vind je het allemaal!

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Resultaat 1–16 van de 20 resultaten wordt getoond

De oorsprong van Prosecco

Prosecco vindt zijn oorsprong in het prachtige noordoosten van Italië, met name in de regio’s Veneto en Friuli-Venezia Giulia. Het is vernoemd naar het dorp Prosecco in de buurt van Triëst. De eerste vermeldingen van Prosecco dateren uit de 16e eeuw, maar pas in de laatste decennia is het uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen.

Het productieproces

Prosecco wordt hoofdzakelijk gemaakt van de glera-druif, hoewel er ook kleine hoeveelheden andere druivensoorten aan kunnen worden toegevoegd. Het productieproces omvat een eerste fermentatie, gevolgd door een tweede fermentatie in afgesloten tanks, wat resulteert in de sprankelende bubbels waar prosecco zo bekend om staat.

Verschillende stijlen prosecco

Er zijn verschillende stijlen prosecco om van te genieten, variërend van droog tot zoet. Brut is de droogste stijl, terwijl extra droog een beetje zoeter is en de stijl “dry” nog zoeter is. Prosecco wordt ook geproduceerd als een stille (niet-bruisende) wijn, bekend als “tranquillo”, hoewel de mousserende versie het meest populair is.

Prosecco en gastronomie

Prosecco is niet alleen heerlijk op zichzelf, maar het is ook een veelzijdige wijn die goed samengaat met een verscheidenheid aan gerechten. Van lichte salades tot zeevruchten en van hartige antipasti tot fruitige desserts, prosecco kan elke maaltijd versterken en verheffen.

Tips voor het serveren van Prosecco

Om optimaal van je prosecco te genieten, serveer je hem goed gekoeld, bij voorkeur tussen 6 en 8 graden Celsius. Gebruik flûteglazen om de bubbels te behouden en schenk de prosecco langzaam in om te voorkomen dat het schuim te snel verdwijnt. En vergeet niet te proosten voordat je van elke slok geniet!

Conclusie

Prosecco is meer dan alleen een mousserende wijn; het is een symbool van vreugde, feest en gezelligheid. Met zijn rijke geschiedenis, diverse stijlen en veelzijdige karakter blijft prosecco een favoriet onder wijnliefhebbers over de hele wereld.