Coravin

Wacht niet op een speciale gelegenheid om die mooie fles te drinken. Met Coravin kan je een glas wijn schenken zonder de fles te ontkurken. De rest van de wijn kan je nog een langere periode bewaren. De Coravin is een populaire tool onder wijnliefhebbers, sommeliers en restaurants.

Prijs
Prijs
Aantal flessen
Aantal flessen
Soort
Soort
Cadeauverpakking
Cadeauverpakking

Wat is een Coravin?

Een Coravin is een wijnbewaarsysteem welke het mogelijk maakt om van een glas wijn te genieten, zonder de fles te hoeven openen. Het systeem gebruikt een naald die door de kurk heengaat, en injecteert argongas in de fles bij het uitschenken van de wijn. Hierdoor kan er geen zuurstof bij de wijn komen en wordt er een vacuüm gevormd. Doordat de kurk onaangetast is kan deze weer als normaal uitzetten om het kleine gaatje te dichten. Dit voorkomt dat de wijn oxideert en bederft en kun je dus langer genieten van dezelfde fles! Van weken, maanden tot zelfs jaren!

De Coravin is een populaire tool onder wijnliefhebbers, sommeliers en restaurants. Premium wijnen kunnen nu per glas geschonken worden over een langere periode. Zo hoef je je niet druk te maken dat de wijn bederft voor de fles leeg is. De tool kan ook gebruikt worden door verzamelaars om een steekproef af te nemen zonder de fles te hoeven openen wat de waarde vermindert.

Hoe gebruik je een Coravin?

Positioneer de houder boven de hals van de fles en duw stevig, in één soepele beweging over de hals van de fles. Kantel de fles met de tuit boven het glas. Duw kort tegen de hendel, laat los en schenk uit.