Prà

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

De Prà-wijnmakerij kennen we pas sinds de jaren tachtig. Ze zijn nu niet alleen een van de topproducenten in de Soave-appellatie, maar ook een van de belangrijkste en meest visionaire witte en rode  wijnmakers in heel Italië ! Het wijnhuis is gerund door Graziano Prà. Al generaties heeft de familie lang de wijngaarden in eigendom.  De wijngaarden liggen in het hart van de appellatie, in Monteforte D’Alpone. Naast Soave produceert de wijnmakerij ook Valpolicella en Amarone.  Deze komen van de wijngaard Morandina die hij in 2001 kocht en plantte. De werkelijk opmerkelijke resultaten komen nu pas echt naar boven.

De Prà-holdings bestaan ​​uit 30 HA in Soave en 8 HA in Valpolicella. Graziano was altijd een groot voorstander van natuurlijke wijnbouw en het positieve effect ervan op de wijnen. Hij heeft vanaf het begin biologisch gekweekt. Zijn wijngaarden in Soave en in Morandina in Valpolicella zijn biologisch gecertificeerd. Alle druiven zijn selectief met de hand geoogst, zowel in Soave als in Valpolicella.

Het terroir in Monteforte d’Alpone in Soave heeft klassieke, zeer zwarte, vulkanische bodems die de wijnen een onderliggende kracht en mineraliteit geven. Wijnmagazine Vinous zegt over Prà: “Prà is er bijzonder bedreven in om ervoor te zorgen dat de wijnen ook een opmerkelijke mate van finesse laten zien.”