Antiche Terre

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 3 resultaten

Antiche Terre Venete is het resultaat van de wens om met de hand iets te creëren van het fruit van het prachtige Valpantena gebied. Het is de minder bekende, maar even kwalitatieve buurman van Valpolicella. Het is in Valpantena, in het Sezano-gebied vlakbij Verona, dat de wijnmakerij Antiche Terre Venete ligt. Omringd door terrassen bedekt met wijngaarden. Met een productie van ongeveer 1,6 miljoen flessen Ripasso, Amarone en Valpolicella per jaar, is Antiche Terre Venete niet de minste!

De wijngaarden strekken zich uit over 50 hectare. 15 hectare omvat het natuurlijke amfitheater van Sezano dat ook de wijnmakerij en de kantoren omringt. De wijngaarden van Antiche Terre Venete produceren de druivensoorten die typisch zijn voor het gebied.  Corvina, Rondinella en Corvinone, vergezeld van internationale druivenrassen zoals Cabernet.

Het hoofdgebouw bevat een werkomgeving van meer dan 2.000 vierkante meter. Het gebouw is geheel geïsoleerd om de geklimatiseerde omgevingsomstandigheden volledig onder controle te houden en beschikt over de modernste installaties en technologie om een uitmuntend product te verkrijgen, met maximaal respect voor veiligheid en kwaliteit. De kelder wordt gedeeltelijk aangedreven door zonne-energie. Groene energie en respect voor het milieu staan centraal in de filosofie van dit prachtige wijnbedrijf.