Tommasi

Prijs
Soort
Rode wijnen (7)
Witte wijn (1)
Regio
Italië (7)
Veneto (7)
Valpolicella (2)
Amarone della Valpolicella (4)
Druiven
Corvina (7)
Corvinone (3)
Molinara (4)
Rondinella (7)
Turbiana (1)
Speciaal
Jaar

Tommasi has 135 hectares, 95 in the Valpolicella area. We use only grapes which we grow ourselves. We don’t buy grapes or most, aldus Elena Bortoletto export directeur van Tommasi. En ze schenkt me een proefglas van hun Ripasso in. Wat een verleider is die wijn toch…een valpolicella “on steroids”. De Ripasso – met de bekende tweede fermentatie op de uitgeperste druiven van de Amarone – is een glas voor de liefhebbers. Een stevig product met een weinig restzoet.

We zijn meteen in het land van de corvina, rondinella en molinara, de streek van de sappige, fruitige wijnen. Wijnen waarmee je ieder kunt verleiden. Hun Amarone is uiteraard hun top cuvée, en is een van de meest bekende wijnen ter wereld. Pas nadat de druiven enkele maanden hangend zijn gedroogd in special geventileerde ruimtes, worden de suikerrijke en zeer aromatische druiven pas gevinifieerd. De wijn rust daarna drie jaar op barrique en minstens nog een jaar of fles. Het resultaat is een zeer geconcentreerde wijn.

Tommasi maakt nog veel meer. Witte wijnen zoals Soave, rosé’s, single vineyard wines en dessert wijnen en allen hebben ze kwaliteit. Het is een huis om vrolijk van te worden en de prijzen vallen mee. Valpolicella is een streek die veel biedt, zoveel is wel duidelijk.

Klasse wijnhuis

Tommasi is het voorbeeld van een succesvolle samensmelting van traditie, familie en vooruitstrevendheid met Italiaanse stijl en klasse.

Tommasi Viticoltori is gelegen in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico-regio. Grootvader Giacomo Tommasi begon ooit met een kleine wijngaard, die zich inmiddels decennialang verder heeft ontwikkeld. De wijngaarden strekken zich uit over een landgoed van 205 hectare. 105 hectare bevindt zich in de Valpolicella Classico-regio, zoals op de prestigieuze heuvels van La Groletta, Conca d’Oro en Ca’ Florian. De andere 100 hectare ligt in de Verona DOC-regio’s. Deze wijngaarden zijn allen gezegend door moeder natuur met een fantastisch landschap en de perfecte groei omstandigheden.