Barossa Valley

Op minder dan een uur rijden van Adelaide is de wijnstreek Barossa Valley gelegen. . Er is een rijk wijnerfgoed in de Barossa-vallei, met druiventelers van de zesde generatie, trotse wijnmakers en enkele van de oudste wijnstokken ter wereld. De Barossa-vallei heeft een mediterraan klimaat met wijngaarden met een warm klimaat op de bodem van de vallei en koelere wijngaarden in de omliggende heuvels. Door deze diversiteit kan de regio alles produceren, van delicate witte wijnen tot de krachtigste rode wijnen.
Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Wijn is sinds 1842 een manier van leven in Barossa. Maar vandaag de dag is Barossa Valley de thuisbasis van meer dan 550 druiven telende families.  Velen van de zesde generatie nog steeds op hetzelfde stuk land werken en kwaliteitsdruiven leveren aan meer dan 170 wijn bedrijven.

Het wijnlandschap van Barossa van vandaag is er een van opwindende innovatie en verkenning. Boeren met meerdere generaties werken samen met nieuwkomers. Ze zetten gedurfde nieuwe stappen en experimenteren allemaal met respect voor onze regionale tradities.

De thuisbasis van ‘s werelds oudste, continu producerende Shiraz-, Grenache-, Mataro-, Cabernet Sauvignon- en Semillon-wijnstokken. Hier staan milieubescherming en duurzaamheid centraal in zowel de wijnbouw- als de wijnbereidingspraktijk.

De beste Barossa-wijnen kunnen zich meten met de grote wijnen van de wereld. Barossa Shiraz en Eden Valley Riesling hebben het voortouw genomen als regionale helden. Cabernet Sauvignon, Grenache, Semillon en versterkte-wijnen hebben allemaal bijgedragen aan de reputatie van Barossa als een van ‘s werelds grootste wijnregio’s.

Barossa omvat zowel de Barossa Valley als de Eden Valleys. Hierdoor is het een van de weinige wijnregio’s in Australië met aangrenzende warme en koele klimatologische groeiomstandigheden. Met zo’n diversiteit aan groeiomstandigheden en grondsoorten in zowel valleien als wijngaarden die al generaties lang met de hand worden onderhouden, zult u vast een topper voor u vinden.