Vin Santo

Een Vin Santo dessertwijn uit Italië brengt feestelijk genot in uw glas. Geserveerd met heerlijke Cantuccini koekjes, ervaar het volledige potentieel van Vin Santo uit de traditionele productie. Een hemels genot, niet alleen voor speciale gelegenheden, maar eigenlijk om elk moment u een gelukzalig gevoel te laten geven.
Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Vin Santo: een heerlijk zoete Toscaanse klassieker

De beroemde dessertwijn uit Toscane met een karakteristieke smaak, één van de specialiteiten van deze streek. Het betekent letterlijk ‘heilige wijn’. Deze naam heeft de wijn gekregen omdat het vroeger als miswijn werd gebruikt. De wijn is amberkleurig en half zoet en vol en romig van smaak met veel fruit en iets notigs.

De wijn wordt al eeuwen op dezelfde manier gemaakt. Het is een specialiteit uit Toscane. Vin Santo wordt gemaakt van de druivensoorten Malvasia bianco en Trebbiano. Na de pluk worden de druivenranken gedurende 3 tot 4 maanden in een schuur opgehangen om de druiven te laten indrogen. Door dit indrogingsproces verliezen de druiven veel vocht, waardoor geconcentreerd sap met veel smaak overblijft en het suikergehalte toeneemt. Tussen 1 december en 31 maart mag de wijn verder worden verwerkt. De wijn rijpt minstens 3 jaar op kleine houten vaten van diverse houtsoorten (eik, kers en kastanje).

De ideale drinktemperatuur voor een Vin Santo ligt tussen 11 en 14 graden. Je serveert hem het liefst in een sherry of portglas.