Pontemagno - Piersanti

Azienda Agricola Piersanti uit de Marche in Italië maakt heerlijke witte wijnen van de druif Verdicchio en rode wijnen die karakteristiek zijn voor de regio: Rosso Piceno en Rosso Conero.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Azienda Agricola Piersanti is gevestigd in Cupramontana, het kloppend hart van de Verdicchio di Jesi-streek in de Marche in Italië. Ze maken verschillende heerlijke witte wijnen van de druif Verdicchio, met en zonder houtrijping. Ook maken ze verschillende rode wijnen, onder andere een Rosso Piceno en Rosso Conero. Al hun wijnen zijn karakteristiek voor de regio en worden onder ander door De Grote Hamersma zeer goed beoordeeld.

Het wijnhuis werd opgericht in 1955 door Giovanni Piersanti en zijn kinderen Silveria en Carlo, die al aanzienlijke expertise hadden verworven op het gebied van mousserende wijnen. Later namen Carlo’s zonen, Giuliano en Ottavio, het bedrijf over. Ze hebben van hun vader de passie voor hard werken geërfd en ontvingen daarvoor grote voldoening.

In het begin was het wijnhuis niet meer dan een kamer, waar voornamelijk mousserende wijnen werden gebotteld, omdat ze het meest populair waren. In het midden van de jaren tachtig, door steeds veeleisendere markteisen te volgen, breidde Piersanti zijn faciliteiten uit en bouwde een modern magazijn van meer dan 2.000 vierkante meter, dat nu het hart van het bedrijf is geworden, met een capaciteit van meer dan 20.000 quintalen wijn in roestvrijstalen tanks. Net als vijftig jaar geleden wordt Wine House Piersanti gecontroleerd en geleid door een familie die in de loop der jaren competentie en betrouwbaarheid heeft getoond, bijgestaan door een bedrijfsfilosofie gebaseerd op waar voor je geld.

De decennia aan ervaring van het familiebedrijf zorgen ervoor dat vandaag de dag in staat blijft om hoogwaardige producten aan te bieden tegen zeer redelijke prijzen. Deze eigenschap heeft het bedrijf in staat gesteld een echt referentiepunt te worden, zowel nationaal als op de markt.