Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn is een prima alternatief voor wie graag wijn wilt drinken zonder de effecten van alcohol. Bij Wijnclub Amsterdam vind je de lekkerste alcoholvrije alternatieven voor de bewuste genieters!

Soort
Soort
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Speciaal
Speciaal
Duurzaam
Duurzaam

Resultaat 1–16 van de 24 resultaten wordt getoond

Ontdek de voordelen van alcoholvrije wijn: een gezonde en smaakvolle optie

Alcoholvrije wijn is een steeds populairdere keuze voor mensen die geen alcohol willen drinken, maar toch willen genieten van de smaak van wijn. In tegenstelling tot wat sommigen denken, is alcoholvrije wijn niet gewoon “wijn zonder alcohol“. Het is een apart product dat speciaal is ontwikkeld om de smaak en ervaring van wijn te bieden zonder de negatieve effecten van alcohol.

Voordelen alcoholvrije wijn

Een van de voordelen van alcoholvrije wijn is dat het minder calorieën bevat dan traditionele wijn. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een gezonder alternatief voor hun favoriete drankje. Bovendien kan alcoholvrije wijn ook geschikt zijn voor mensen die geen alcohol mogen drinken vanwege gezondheidsredenen.

Dry January

Dry January is een begrip geworden. En het wordt ook niet meer gelimiteerd tot alleen de eerste maand van het jaar; Spring Cleanse, Stoptober, allemaal initiatieven om te breken met de slechte gewoontes en een maand te experimenteren met gezondere alternatieven. Een supergoed initiatief welteverstaan, want we weten allemaal hoe makkelijk het is om weer in de oude gewoontes te vallen. Inmiddels zijn niet alleen de innovators en early adopters overtuigd, maar ook De Grote Hamersma en Esmee Langereis!

“Kijk nou toch! Dit lijkt zowaar wel echte wijn! Goed, je mist de vulling, de body, de rondeur om het eens deftig te zeggen, van echte wijn, maar de geur is goed. Prima zelfs.” – De Grote Hamersma over Kolonne Null Cuvée Rouge No2

Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt?

Wijnmakers willen maar al te graag inspelen op de alcoholvrije bewegingen en investeren dan ook volop in de ontwikkeling van nieuwe technieken. De meest bekende technieken zijn vacuümdistillatie en omgekeerde osmose. Alcoholvrije wijn begint als gewone, normale wijn waar de alcohol achteraf uit wordt gehaald. Wijn ontstaat door de vergisting van de druivensuikers die worden omgezet in alcohol. Waar vroeger de wijn verhit werd om de alcohol te laten verdampen wordt nu alles op lage temperaturen verwerkt. Zo blijven veel karakteristieke aroma’s behouden en smaakt de alcoholvrije wijn vrijwel identiek aan de alcoholhoudende variant. Met omgekeerde osmose wordt de alcohol uit de wijn gefilterd door middel van een membraanfilter en vacuümdistillatie -de naam zegt het al- trekt de wijn in etappes vacuüm en verwijdert zo de alcohol. Beide behouden zo veel van het karakter van de wijn.

Alcoholvrij maakt je blij

Alcoholvrije wijn is echt niet zo slecht als de meeste mensen denken. Toch zal het nooit 100% hetzelfde zijn als alcoholhoudende wijn. Dit is simpelweg vanwege de aroma’s die de alcohol met zich mee brengt. Vergelijk het bijvoorbeeld met een zoetje versus een suikerklontje. Het lijkt op elkaar, maar het is nét anders. Alcohol geeft vaak een zoetere smaak aan de drank en kan daarmee de zuurgraad in een wijn balanceren. Bij wijnen met veel alcohol voegt het extra body toe aan het mondgevoel, zoals bijvoorbeeld een vetje, en kan ook een bittertje in de afdronk geven. Door het verwijderen van de alcohol worden ook deze effecten verwijderd, wat een hele andere smaakbeleving geeft. Desalniettemin zijn er veel wijnmakers al in geslaagd om een hele fijne alcoholvrije wijn te maken. De lekkerste wijnen kun je hier uitproberen! Daar word je toch blij van!