Franciacorta

Franciacorta is de Champagne van Italië: de top van de Italiaanse mousserende wijnen. Gemaakt op dezelfde wijze, methode traditionelle, met een lange gistrijping voor de heerlijke ronde smaak. De prijs-kwaliteit verhouding is bij de Franciacorta’s uitmuntend!

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 4 resultaten

Franciacorta, the closest thing to Champagne

Wanneer we voor echte kwaliteit willen gaan, dan komen we toch bij Franciacorta uit! Het summum op het gebied van Italiaanse mousserende wijnen. Een mousserende wijn uit de Noord-Italiaanse regio Lombardije, tussen Milaan en Verona bij het lago d’Iseo. Al jaren wordt hier op hoog niveau gewerkt aan een heel interessante bubbel die in Nederland helaas nog vrij onbekend is.

Druiven Franciacorta

De druivenrassen die je in de Franciacorta-regio veel tegenkomt en die mogen worden gebruikt zijn Chardonnay, Pinot Nero en Pinot Bianco. Franciacorta is bijzonder omdat het net als Champagne gemaakt wordt volgens de méthode traditionelle. Deze tweede gisting op fles is kostbare methode om mousserende wijn te maken. In Italië noemt men deze methode de metodo classico. Daar komt in dit geval nog eens bij dat de wijn minimaal 18 maanden moet rijpen. Tel daarbij op: dezelfde druiven als in het Champagne gebied en ook fors veel kalk in de bodem! Het begint hier wel erg op strakke Champagnes te lijken. Franciacorta heeft de DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), de hoogste in Italië.