Baglio Del Cristo di Campobello

Balgio del Cristo, mooie flessen, en mooie wijnen uit het schitterende Sicilië. Te bestellen op Wijnclubamsterdam.nl
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Baglio del Cristo

Het familiebedrijf Baglio del Cristo di Campobello voert samen met een handjevol andere producenten de ranglijst van Siciliaanse kwaliteitsproducenten aan. Hun wijnen hebben intussen internationaal veel belangstelling en winnen veel wijnprijzen. De Baglio del Cristo di Campobello Terre Siciliane IGP C’D’C bianco heeft zelfs een Oscar Berebene van Gambero Rosso gewonnen.

Een mooie kwaliteit in een mooie fles

De eigen kalkrijke wijngaarden liggen in het dorpje Licata in de provincie Agrigento op Sicilië, vlakbij de Valle dei Templi. Ze liggen op een heuvel die 230 tot 270 meter boven zeeniveau stijgt. Op deze heuvel staat bovendien een groot houten beeld van Christus aan het kruis, tweehonderd jaar geleden geplaatst . In de loop der jaren werd het zelfs een bedevaartsoord voor wijnbouwers die er komen bidden voor de kwaliteit van hun wijn zodra de vinificatie afgerond is.
De combinatie van kennis met passie en toewijding levert de familie, onder leiding van Carmelo Bonetta, wijnen op van zeer hoge kwaliteit. De namen van hun wijnen worden voornamelijk ontleend aan het Siciliaanse dialect. Er wordt vanaf het begin er naar gestreefd om wijnen te maken met een sterke expressie en persoonlijkheid. Carmelo tracht daarnaast het potentieel van het terroir volledig te benutten. Dit doen ze door een groot deel van de aandacht van hun werk in eerste instantie naar de wijngaard gaat en vervolgens naar het werk in de kelder. Ze respecteren wat de aarde hun geeft door middel van lage rendementen en beperkte producties. De kelder heeft state-of-the- art installaties en barriques uit de Franse wouden van Allier, Tronçais en Nevers.