Boutinot

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 4 resultaten

Boutinot

Boutinot is een grote producent die wijnen betrekt uit vele delen van de wereld. In de Rhone heeft men voornamelijk eigen wijngaarden waar gewerkt met respect voor de omgeving. Men gebruikt zo min mogelijk toevoegingen in het maken van de wijnen.

Paul Boutinot’s is lid van een illuster gezelschap dat tot doel heeft de originele Rhone Villages te bewaren. Zij bezoeken de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône op zoek naar  perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen. De zoektocht heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd. Afkomstig uit onder andere Séguret en Cairanne en delen van Roaix, St. Gervais en Sablet. Eric Monnin vinifieert elk perceel afzonderlijk en voedt vervolgens de wijnen op in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen. Elke wijn op zich geeft een prachtige weerspiegeling van het terroir

Hun wijnen zijn inmiddels in meer dan 40 landen te vinden en ze een samenwerking collega’s op drie continenten. De klant staat altijd centraal; door hen deel uit te laten maken van de Boutinot-familie, ervoor te zorgen dat hun ervaring altijd aangenaam is, en ervoor te zorgen dat de wijnen hen en hun eigen klanten te veel blijven leveren. Onze reis heeft ons veel geleerd. Gedurende de afgelopen heeft men verschillende markten, regio’s, fijne kneepjes van het werken in verschillende landen, wetten, labels, wijn en vooral mensen leren kennen. Een bewijs hierin is dat meer dan 90% van de klanten die ervoor hebben gekozen om de afgelopen 15 jaar samen te werken, nog steeds bij de firma Boutinot zijn.