Domaines Pierre Chavin

Regio
Regio
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Domaines Pierre Chavin is de naam van de onderneming tussen 2 meesters. Meesters in de kunst van het mengen en vinifìeren en een specialist in wijnmarketing. In Zuid-Frankrijk vormden Mathilde Boulachin en Fabien Gross, twee wijnliefhebbers met diepe wijnwortels in de Elzas en de Champagne, Domaines Pierre Chavin. Hun ouders waren namelijk boeren en tuinders in verschillende regio’s van Frankrijk. Op grond van de traditie die ze mee hebben gekregen van hun familie combineren ze met moderne inzichten en met een open vizier om in een moderne stijl Franse wijnen te maken. Het is vanaf nul gegroeid en krijgt een ten gevolge van een gestage groei een solide reputatie over de hele wereld, van Tokio tot New York.

HAUTE COUTURE

Pierre Chavin ontwerpt dus kant-en-klare, stijlvolle, etnische, kosmopolitische, haute couture, prestigieuze en vaak unieke wijnen. Uiteraard met nauwe banden met hun terroir. De ‘Innovation’ -collectie is het vlaggenschip van het merk. Door middel van de combinatie van fantasierijke creativiteit samen met expertise op het gebied van blenden heeft men hier een prachtige lijn wijnen.
Daarnaast is de elegante en diverse ‘Alcoholvrije’ collectie enorm populair. Deze bevestigde de reputatie van Domaines Pierre Chavin onder de wereldleiders in de alcoholvrije industrie.
De ‘Organic’ collectie symboliseert alles waar Chavin voor staat. Hier wordt bijvoorbeeld alleen gewerkt met duurzaam geteelde druiven.
De ‘Pleasure’-collectie zorgt voor toegankelijke wijnen aan te bieden met een vleugje originaliteit en ultiem drinkplezier.
De ‘Haute couture’ collectie weerspiegelt het allerbeste van de Franse terroirs met een breed scala aan Franse appellatiewijnen. Onder andere soms compleet met hand-genaaide flesetiketten.

DomainPierre Chavin, Een voorbeeld van wijninnovatie, blijft dan ook nieuwe trends een stap voor met originele en onverwachte creaties uit zijn ‘Trendy’ collectie.
Zo is ook en mooi voorbeeld De ‘Kosher’ collectie. Deze speelt in op de behoeften van de wereld door keuze en diversiteit te brengen in verschillende culturen en religies.