Louis Jadot

Louis Jadot, een bekende naam in de bekende Franse wijnregio Bourgogne. Dit wijnhuis is al 150 jaar actief en belichaamt de Franse wijntraditie met klasse en vakmanschap.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Louis Jadot, een bekende naam in de bekende Franse wijnregio Bourgogne. Dit wijnhuis belichaamt de Franse wijntraditie met klasse en vakmanschap. Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Denis Jadot. Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig bezit het meer dan 225 hectare eigen wijngaarden. Het totale assortiment omvat wijnen uit Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais, in het laatste geval meestal gemaakt op het eigen Château des Jacques. Uitgangspunt bij alle wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is. Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Frédéric Barnier ernaar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen. Hierdoor bestaat er niet zoiets algemeens als een ‘Jadot-stijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter.

Gelegen in het hart van de Bourgogne, beheert Louis Jadot wijngaarden verspreid over de meest gewaardeerde terroirs van de regio. Met een diep respect voor de natuur en het terroir streeft het wijnhuis naar duurzame wijnbouwpraktijken om de unieke karakteristieken van elke wijngaard te behouden.

Het assortiment van Louis Jadot omvat een indrukwekkende reeks wijnen, van verfijnde witte Chardonnays tot elegante rode Pinot Noirs. De wijnen weerspiegelen niet alleen de kenmerken van de druiven en terroirs, maar dragen ook de stempel van de bekwame wijnmakers die de nalatenschap van het huis in ere houden.

Of het nu gaat om de expressieve Meursault, de verleidelijke Beaune, of de iconische Corton-Charlemagne, de wijnen van Louis Jadot zijn een belichaming van evenwicht en complexiteit. De passie voor kwaliteit en traditie, gecombineerd met een voortdurende zoektocht naar verbetering, maakt Louis Jadot een leidende kracht in de Bourgondische wijnscene, en de wijnen dragen bij aan een tijdloze erfenis van genot voor wijnliefhebbers wereldwijd.

error: Content is protected !!