Maison Les Alexandrins

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Regio
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties

Maison les Alexandrins is een samenwerkingsverband tussen drie belangrijke wijnpersoonlijkheden uit de noordelijk Rhône. Nicolas Jaboulet, die de zesde generatie van de wijnmakersfamilie uit 1834 in Tain l’ Hermitage vertegenwoordig. Als tweede is Guillaume Sorrel, zoon van Marc Sorrel van Domaine Sorrel in Hermitage. Tenslotte Alexandro Caso, een terroir-specialist van het noordelijke Rhône-gebied. De drie heren kwamen in 2012 bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk een perceel in Crozes Hermitage te bewerken. Dit bleek vervolgens een groot succes  en resulteerde in de oprichting van Maison Les Alexandrins, De wijnen van Maison Les Alexandrins vormen een prachtige expressie van het werk dat op dit wijnhuis wordt gedaan. Maison des Alexandrins heeft een moderne en eigentijdse stijl . Het resultaat mag er zijn en allen zijn afkomstig van uitzonderlijke terroirs in de noordelijke Rhône.

Voor deze drie mannen, zeer bekend met alle expertise van hun ouders en grootouders, moet het domein wijnen produceren in de meest pure traditie van de Noord- Rhône appellaties Crozes-Hermitage en Saint-Joseph, echte historische terroirs. Het domein heeft dus beperkte appellaties (Crozes-Hermitage, Saint-Joseph) en beperkte volumes. Dit is het geval voor de Syrah-wijnstokken van meer dan 70 jaar in Crozes-Hermitage. En ook bovendien voor de bijna vergeten, 90 jaar oude wijnstokken in Tournon, voor de Saint-Joseph wijnen. Elk jaar, demonstreert de heren hun vakmanschap. Crozes-Hermitage en Saint-Joseph tonen zijn heerlijke klassieke wijnen in al zijn authenticiteit, puurheid en schoonheid.

Bio Conversie in gang gezet

De wijnbouw voert men hier op de ouderwetse manier uit, volgens de tradities van de wijnbouwers van de regio. Op deze percelen wordt de bodem het hele jaar door bewerkt, zodat de bodem vervolgens kan ademen. Ook als voortzetting van het werk van de afgelopen tijd jaar zit men midden in het conversieproces voor de Crozes Hermitage en Saint Joseph wijngaarden om volledig biologisch te worden.

error: Content is protected !!