Carmel Valley

In Carmel Valley vindt u veel grote topwijnen. Ook het “Nederlandse ” wijnhuis Bernardus vindt u hier. Juist het gematigde klimaat met verkoelende wind uit de oceaan zorgt hier voor een mooie balans in de wijn. Hun chardonnay’s zijn bijvoorbeeld een klasse op zichzelf.
Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 4 resultaten

Carmel Valley is een AVA binnen de grotere Monterey County AVA, 160 km ten zuiden van San Francisco. Gelegen in een smalle vallei die ten zuiden van Monterey Bay in de bergen van Santa Lucia loopt, is de AVA verantwoordelijk voor enkele van de beste Cabernet Sauvignon-wijnen die in de provincie worden gemaakt.

Er zijn twee verschillende wijnbouwgebieden binnen de Carmel Valley AVA. De meeste wijngaarden liggen op de hellingen van de Cachagua-vallei in de zuidelijke uitlopers van de zone. Het bergachtige terroir is hier zeer geschikt voor de Bordeaux-variëteiten Cabernet Sauvignon en Merlot, die de meeste aanplant in de AVA uitmaken.

Wijngaarden in dit deel van de Carmel Valley zijn onderhevig aan een warmer mesoklimaat dan andere regio’s in Monterey. Locatieselectie die rekening houdt met hoogte en aspect biedt wijnbouwers een manier om hun wijngaarden te beschermen tegen de heersende winden en kan ervoor zorgen dat de mist die soms de lagere vallei bedekt niet hoog genoeg reikt om landgoederen hier te beïnvloeden.

Wijnstokken in Carmel Valley kunnen hoogten tot 2200 voet (670 m) bereiken. Dit betekent dat terwijl de dagtemperaturen worden verhoogd door intenser zonlicht, de nachttemperaturen aanzienlijk lager kunnen zijn. Deze dagelijkse temperatuurvariatie is een van de grootste in Monterey, en de langere rijpingsperiode die het veroorzaakt, zorgt voor een complexere smaak van de druiven.

De bodem, gemaakt van zand- en grindleem, is voedselarm en goed doorlatend, waardoor de wijnstokken worstelen en diepe wortelsystemen ontwikkelen om toegang te krijgen tot water in de grond. Deze diepgewortelde wijnstokken zijn over het algemeen gezonder en sterker en kunnen druiven produceren met een grotere smaakconcentratie.

Wijnstokken zijn ook te vinden in de lager gelegen gebieden rond de stad Carmel Valley in het noorden van de AVA. Hier zorgen verkoelende winden en mist die vanuit de Stille Oceaan de vallei in worden geleid voor lagere algemene temperaturen en maken het gebied zeer geschikt voor de productie van variëteiten met een koel klimaat, zoals Pinot Noir en Chardonnay.