Barón de Ley

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Baron de Ley is bekend door heel Nederland. De wijnen van dit Spaanse wijnhuis uit Rioja staan op wijnkaarten van vele toprestaurants. Barón de Ley Rioja’s zijn stuk voor stuk klassiekers. En terecht!

Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 hun krachten te bundelen en het wijnhuis Barón de ley op te richten. Het moge duidelijk zijn: dat heeft hun én ons geen windeieren gelegd. Want wat maken ze daar een mooie wijnen.

Men kocht destijds een voormalig klooster met bijbehorend land en een wijnkelder, waar de Benedictijner monniken al kort na de Middeleeuwen hun wijn maakten. Een Single Estate bodega zou het worden, met druiven van eigen wijngaarden. Destijds een uniek concept in Rioja, waar voorheen dan 90% van de wijnmakers afhankelijk was van lokale druiventelers. Men kocht daar hun druiven in. Tegenwoordig is Barón de Ley met meer dan 750 hectare eigen wijngaarden één van de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne innovatieve technieken. Hun wijnen zijn Spaans ten voeten uit met vaak een forse lik eikenhout maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten. Dat is misschien wel het geheim van hun grote succes. Muy bien !

Na de aanplant van de eerste wijnstokken in het kloosterlandgoed in 1985, waaronder 70 ha. Tempranillo, 10 ha Graciano en 10 ha. experimentele rassen, was de markt zo enthousiast dat men meer aanplant al snel realiseerde.

Bij deze en meer recentere projecten heeft de kelder zich vastbesloten open te stellen voor andere rode variëteiten uit Rioja (Garnacha, Maturana, Graciano). Zelfs voor witte (Verdejo, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Garnacha Blanca). Met als doel verhoging van de kwaliteit en het bijzondere karakter van hun wijnen.