Ca dei Frati

Aan de oevers van het prachtige Gardameer schittert Cà dei Frati, een wijnhuis dat traditie en passie voor wijn combineert. Met prijswinnende wijnen zoals I Frati en Ronchedone, heeft Cà dei Frati zijn naam gevestigd als meester in de kunst van wijnmaken.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Cà dei Frati: Lombardije’s Juweel in de Wijnkroon

Wanneer we het hebben over de grootheden in de wereld van wijn, komt de naam Cà dei Frati onmiddellijk naar voren. Dit wijnhuis, gevestigd in Lombardije, wordt met trots geleid door de kleinkinderen Igino, Gian Franco en Anna Maria, in nauwe samenwerking met hun vriend en getalenteerde wijnmaker Gino Veronelli. Cà dei Frati is synoniem geworden voor enkele van de meest unieke en voortreffelijke wijnen die Lombardije te bieden heeft. Met bekroonde creaties zoals I Frati en Ronchedone hebben ze hun plaats verdiend in de harten van wijnliefhebbers over de hele wereld.

Een Historisch Erfgoed in het Hart van Lombardije

Het verhaal van Cà dei Frati begint in een betoverend landschap, gelegen ten zuiden van het Gardameer, in de regio Lugana van Lombardije. De wijntraditie in dit gebied gaat eeuwen terug, met wortels die diep in de geschiedenis zijn verankerd. Documenten uit 1782 getuigen van een wijnkelder op dit land, een plek waar wijn al lang in het bloed zit.

Het Geboorte-uur van Lugana DOC

De Turbania-druif gedijde uitstekend in het microklimaat van Cà dei Frati. Dit microklimaat is gezegend met warme zonneschijn, een verkoelende ochtendbries en de matigende invloed van het Gardameer. Het vormt de ideale omgeving voor de druiven om zich perfect te ontwikkelen. De bodem, rijk aan kalk en minerale zouten, biedt een vruchtbare voedingsbodem voor deze bijzondere wijngaarden. Naast de Turbania-druif groeien hier nu ook sangiovese, marzemino, barbera, chardonnay en sauvignon blanc.

Cà dei Frati Vandaag de Dag

Cà dei Frati blijft trouw aan zijn erfenis van uitmuntendheid en toewijding aan het creëren van wijnen die zowel de ziel van Lombardije als de unieke kenmerken van hun wijngaarden weerspiegelen. Hun wijnen, waaronder de iconische I Frati en Ronchedone, zijn niet alleen meesterwerken, maar ook een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en het voortdurende streven naar perfectie van dit uitzonderlijke wijnhuis.

De naam Cà dei Frati blijft synoniem met passie, innovatie en de belofte van onvergetelijke wijnervaringen. Hun erfenis strekt zich uit van het verleden naar de toekomst, en elke slok van hun wijnen vertelt het verhaal van een regio doordrenkt met traditie en een wijnhuis dat vastbesloten is om te blijven verrassen en inspireren.