Château Le Grand Verdus

Prijs
Soort
Rode wijnen (1)
Regio
Frankrijk (1)
Bordeaux (1)
Druiven
Cabernet Franc (1)
Cabernet Sauvignon (1)
Merlot (1)
Speciaal
Jaar

Enig resultaat

De geschiedenis van Château Le Grand Verdus is er één van het kasteel uit de renaissanceperiode en van de familie Le Grix de la Salle, die na de Tweede Wereldoorlog besloot om er hun kleine wijngaard voor te ontwikkelen en uiteindelijk een gerenommeerd wijnbouwbedrijf.

In 1973 verliet Philippe Le Grix de la Salle dan ook de coöperatie Créon om op het landgoed de wijn in eigen beheer te maken. Dit is de geboorte van Grand Verdus als wijnkasteel, met zijn eigen etiket. Onder de, meer dan 400 jaar, oude vleugels van het kasteel, bevinden zich de wijnkelders.

In 1975 voegde Antoine, destijds 24 jaar, zich bij zijn vader, Philippe le Grix de la Salle, in het kasteel, na een paar maanden in Napa Valley, met Robert Mondavi.

Het terroir is de belangrijkste asset van Château Le Grand Verdus. Het sleutelwoord hier is diversiteit.
Dat heeft bijvoorbeeld te maken met onder andere een unieke geografische ligging, meerdere microklimaten, alsook de rijke variëteit aan druivenrassen. Deze zijn verdeeld over de 100 hectares en zijn de sterke punten van het Grand Verdus-terroir in de Bordeaux

Een terroir als een mozaïek.

Het heuvelachtige terrein van de wijngaard, verdeeld over 3 gebieden, creëert een waar mozaïek van bodems. Over het algemeen gelegen op een hoogte van meer dan 80 meter. En daarbij profiteren de percelen van veel zonneschijn en optimale ventilatie.

Aangezien deze diversiteit aan microklimaten, een belangrijk onderdeel van het begrip “terroir”, speelt een essentiële rol in de complexiteit van de wijnen van château le grand Verdus.

Dit door klei gedomineerde land is wonderbaarlijk bevorderlijk voor de ontwikkeling van diepe en ruime wijnen.

De kleigronden laat Merlot (60%) toe om zich volledig te ontwikkelen en soepele en vlezige wijnen te produceren, vol charme.
Cabernet Sauvignon (25%), een veeleisende variëteit van grote rassen, met elegant en tannine rijk sa. Deze produceert wijnen die bekend staan ​​om hun finesse en uitstekende duurzaamheid.
Ten slotte zorgt Cabernet-Franc (15%), zeer geschikt voor de meest kalkrijke bodems.Voor een royale body en bloemige aroma’s van grote elegantie.

Omwille van de geschiktheid van de wijnstokken hebben uitgebreide bodemstudies altijd de druivensoort van elk perceel bepaald.
En om elke grond beter zich beter uit te laten drukken, worden wijnstokken nu geplant met minimaal 5.000 wijnstokken / hectare.

Certificering met hoge milieuwaarde.

Respect voor het land en zijn biodiversiteit is een belangrijke waarde voor ons. Ten gevolge hiervan is Château Grand Verdus dan ook sinds 2019 HVE 3 gecertificeerd.

Men werkt met respect voor natuurlijke balans en met een nauwgezet beheer van de watervoorraden.