Gustave Lorentz

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 6 resultaten

In 1995, na de overname door Georges Lorentz beschikte het huis over 32 hectare wijnstokken. Daarnaast kocht het druiven op 120 hectare exclusief op het Bergheim-terroir. Zij zijn zich zeer bewust van dit uitzonderlijke erfgoed, doen ze er samen met zijn team alles aan om grote elegante, evenwichtige en gastronomische wijnen te blijven produceren.Vandaag exporteert Maison Gustave Lorentz zijn wijnen naar 60 landen en haalt 50% van zijn omzet in het buitenland.

MODERN EN DUURZAAM

In 2009 besloot men bij Maison Gustave Lorentz over te stappen op biologische landbouw. Alle wijnen van de wijnstokken die eigendom zijn van het huis zijn dus biologisch gecertificeerd sinds de oogst van 2012.

De opvolging van Maison Gustave Lorentz wordt verzekerd door zijn 3 dochters die op hun beurt dit opmerkelijke erfgoed zullen erven zodat men Elzas wijnen van zeer hoge kwaliteit blijft produceren. De essentie van hun wijnen is dan ook de vrucht van de intieme relatie tussen druivensoort, terroir en klimaat
Men produceert kwaliteitswijnen dus met een onberispelijke consistentie. Elke oogst weer.

DE KWALITEIT

De balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol is altijd zeer belangrijk bij wijnen uit de Elzas. De laatste jaren is dat een significant probleem door de klimaatopwarming.

Zuiverheid, de wijnen zijn puur en helder, zonder kunstgrepen. Persoonlijkheid, elke cuvée is uniek en weerspiegelt het beste de uitdrukking van zijn terroir, zijn druivenras en zijn oogstjaar.
Naast de productie van wijnen van eigen wijnstokken, selecteert men met bijzondere aandacht de producenten met wie Maison Gustave Lorentz samenwerkt. Dit zijn namelijk alleen producenten uit de gemeente Bergheim en omgeving en zijn compromisloos over de kwaliteit van hun druiven. Dit is een belangrijke extra kwaliteitsgarantie voor onze klanten.

Om dit streven naar kwaliteit te bekronen, worden de wijnen regelmatig beloond door de Franse en internationale gespecialiseerde pers.

DUURZAME INZET

Stevig overtuigd door de noodzaak om het milieu te beschermen, is men in 2009 begonnen de hele wijngaard om te bouwen tot landgoed (33 hectare) naar biologische landbouw.

Dit heeft tot gevolg dat sinds de vintage 2012 ze dan ook zijn gecertificeerd door Ecocert, die garant staat voor onze biologische productiemethode.