Champagne

Champagne; de koning van alle mousserende wijnen! Champagne heeft een rijke geschiedenis en een uniek productieproces dat het onderscheidt van alle andere wijnen. De Champagnes van Wijnclub Amsterdam maken elke gelegenheid tot een bruisend succes! Van een extra brut tot een Blanc-de-Blancs.

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 12 resultaten

De mousserende wijn van Frankrijk

Champagne komt uitsluitend uit de Champagne-regio in het noorden van Frankrijk. Dit gebied staat bekend om zijn koele klimaat en kalkrijke bodems, wat de perfecte omstandigheden creëert voor de druiven om te gedijen. De naam is wereldwijd erkend als een garantie voor kwaliteit en authenticiteit, en alleen wijnen die hier zijn geproduceerd mogen deze prestigieuze naam dragen.

De druiven

Champagne bevat drie belangrijke druivensoorten: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Chardonnay brengt elegantie en frisheid, terwijl Pinot Noir kracht en structuur toevoegt. Pinot Meunier voegt fruitigheid en rondheid toe. Deze druiven gedijen in de unieke kalkhoudende bodems van de beroemde regio in Frankrijk, waar het terroir bijdraagt aan de unieke smaakprofielen van elke fles.

Hoe wordt Champagne gemaakt?

Het geheim achter de sprankeling, ofwel de ‘mousse’, van Champagne ligt in de Méthode Traditionnelle, ofwel “traditionele methode”. Na de eerste gisting worden de wijnen gebotteld met suiker en gist. Dit resulteert in een tweede gisting in de fles. Tijdens deze gisting ontstaan de kenmerkende bubbels en complexe smaken. Vervolgens rijpt de wijn enkele jaren in de kelders, waar de smaken zich verdiepen en verfijnen.

Online Champagne bestellen

Bij Wijnclub Amsterdam hebben we een zorgvuldig samengestelde selectie van de meest voortreffelijke Champagnes. Of je nu een speciale gelegenheid viert of gewoon wilt genieten van een glas bubbels, bij ons vind je de perfecte fles voor elke gelegenheid. Bestel vandaag nog en geniet de volgende werkdag al van een heerlijke Champagne. Proost op het goede leven met Wijnclub Amsterdam!