Domaine Piquemal

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Domaine Piquemal ligt in het hart van Roussillon. Het strekt zich uit over 48 ha heuvels in de Agly-vallei, aan de voet van de Corbières. Gepassioneerd door wijn, net als zijn twee grootvaders, droeg Pierre Piquemal bij tot de oprichting van het Domaine . Hij begon actief met de herstructurering van de wijngaard in de jaren 70. Dat wil zeggen bijvoorbeeld hergroepering van percelen, behoud van oude kwalitatieve wijnstokken, aanplant van verbeterde druivenrassen.

Langs de Agly-vallei zorgt de diversiteit van de bodems voor een mozaïek van terroirs. Hun kracht is dan ook dat ze het beste uit deze bodems hebben kunnen halen door de edelste druivensoorten eraan aan te passen.
We werken in diverse terroirs van schilferige leisteen, klei en kalksteen en zelfs op kiezelstenen. De diverse aangeplante druivenrassen genieten van uitzonderlijke zonneschijn en weinig regen, geven fijne druiven.

Om een ​​betere balans en betere extractie te bevorderen, zoekt men de optimale fenolische rijpheid.
De druiven worden dan ook pas met optimale rijpheid geplukt.
Het sorteren gebeurt handmatig om ongewenste bessen te elimineren.

De vinificatie wordt op het perceel beheerd. Hierdoor behoudt men de originaliteit en de wijnboer alle mogelijkheden tot blenden van te geven.
De technische middelen, te denken valt aan sorteertafel, pneumatische persen, temperatuurgeregelde vaten, enz en de menselijke hulpbronnen en maken vinificatie in de beste omstandigheden mogelijk.

HVE certificering

Dankzij hun agro-ecologische praktijken behaalden men in 2017 de HVE-certificering (High Environmental Value), niveau III.
Deze certificering benadrukt alle stappen die op de boerderij zijn genomen is erop gericht om het gebruik van fytosanitaire producten te verminderen, de biodiversiteit in de wijngaard in stand te houden, agromilieupraktijken toe te passen, van wijnbouw tot marketing, met behoud van hulpbronnen.
Om die reden markeert 2020 het begin van de omschakeling naar biologische landbouw, met een bijzondere focus op het onder andere mechanisch wieden van percelen en het alsook creëren van seksuele verwarring voor de verkeerde insecten.

Concluderend, kunnen we stellen dat Domaine Piquemal er alles aan doet om u van een lekker glas wijn te laten genieten.