Saint-Emilion

Bekijk hier het assortiment wijnen uit Saint-Emilion van wijnclubamsterdam.nl. De wijnen uit deze streek in Bordeaux worden gemaakt van Merlot met wat Cabernet Franc. Ze hebben fruitige aroma’s en zijn zacht en rond van smaak.
Speciaal
Show more Show less
Regio
Show more Show less
Druiven
Cabernet Franc (2)
Cabernet Sauvignon (1)
Merlot (3)
Show more Show less
Jaar
Prijs

Toont alle 3 resultaten

Saint-Emilion is een wijnstreek in de Bordeaux-regio van Frankrijk, gelegen aan de rechteroever van de rivier de Gironde. In Saint-Emilion is Merlot de belangrijkste druif. Ongeveer 80% van de druiven in Saint-Emilion bestaat uit Merlot. Deze druif geeft de wijn een rijke, volle, geconcentreerde smaak. De tweede druif is Cabernet Franc (15% van de aangeplant) wordt gebruikt om de wijnen uit Saint-Emilion tannine, structuur en complexiteit te geven.

De streek is genoemd naar het pittoreske middeleeuwse stadje Saint-Emilion, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De wijnstreek Saint-Emilion is vooral bekend om zijn rode wijnen, die voornamelijk worden gemaakt van de druivenrassen Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. De wijnen worden gekenmerkt door hun fruitige aroma’s en hun zachtheid en rondheid in de mond. Ze zijn over het algemeen minder tanninerijk dan de rode wijnen uit de nabijgelegen Medoc-regio.

De bodem van Saint-Emilion is zeer divers en bestaat uit kalksteen, klei en zand. Dit zorgt voor een grote variatie in de wijnen die er worden geproduceerd. De streek is verdeeld in verschillende appellaties, waaronder Saint-Emilion Grand Cru, Saint-Emilion Grand Cru Classé en Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé.

De wijnstreek Saint-Emilion heeft een lange geschiedenis van wijnproductie, die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het gebied heeft echter pas echt bekendheid gekregen in de middeleeuwen, toen monniken er wijngaarden begonnen te planten. Tegenwoordig is Saint-Emilion een belangrijke toeristische bestemming, die bekend staat om zijn wijngaarden, kastelen en middeleeuwse architectuur.