Wijnen uit Emilia Romagna

De brede vlaktes ten zuiden van de rivier de Po zijn de bron van sommige fijne rode wijnen. Deze worden nu gemaakt in Romagna, voornamelijk van Sangiovese, geplant in het heuvelachtige oosten van de regio. Trebbiano di Romagna daarentegen is meestal droog, wit en neutraal. Deze grote regio is ook de thuisbasis van Lambrusco, Goede Lambrusco bestaat echter in de vorm van diep kersenrode, licht koolzuurhoudende droge wijn die absoluut perfect kan smaken bij de varkensgerechten van Bologna.
Prijs
Soort
Mousserende wijnen (1)
Rode wijnen (3)
Witte wijnen (1)
Regio
Lambrusco (1)
Druiven
Barbera (1)
bonarda (1)
Lambrusco (1)
Sangiovese (1)
Sauvignon Blanc (1)
Speciaal
Jaar

De licht mousserende wijnen van de Lambrusco druif is een specialiteit van de regio Emilia Romagna en over de hele wereld bekend. In de afgelopen decennia veroverden ze de schappen van pizzeria’s over de hele wereld. Helaas liet de kwaliteit nog wel eens te wensen over. Veel Lambrusco waren van matige kwaliteit, te veel aangesuikerd en verkocht in goedkope flessen. De reputatie van de Lambrusco laat dan ook in veel gevallen te wensen over. Gelukkig geldt dit niet voor alle Lambrusco want er wordt in Emila Romagna zeker nog uitstekende Lambrusco gemaakt.

Naast Lambrusco worden in Emilia Romagna ook verrassend goede wijnen gemaakt op basis van de Sangiovese druif, Cabernet Sauvignon, Barbera en Bonarda. Hier zitten zeker pareltjes bij! Wij bij Wijnclub Amsterdam zijn enthousiast over onder andere het wijnhuis Conte di Campiano en zeker ook de wijnen van het wijnhuis Luretta.