Collio

De Collio staat bekend als een van de beste witte wijngebieden van Italië. Het gebied ligt in de provincie Friuli Venezia Giulia op de grens met Slovenië tussen de steden Prepotto in het noorden, Cormons in het westen en Gorizia in het oosten
Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

De regio Collio, verscholen in de uiterste noordoostelijke hoek van Italië. Het is een gebied van heldere en zonnige heuvels, hellingen en terrassen.  Te midden gelegen van de provincie Friuli Venezia Giulia op de grens van Slovenië en tussen de Julische Alpen en de Adriatische Zee. In het noorden ligt de stad Prepotto, in het westen ligt Cormons en in het oosten ligt Gorizia.

Collio geniet van een mild klimaat met warme maar niet verstikkende zomers en koude en vaak regenachtige winters. Dramatische dagelijkse temperatuurverschuivingen en lokale winden creëren een uniek microklimaat. Dankzij de warme stromingen van de Adriatische Zee blijven  de druiven droog. De bergen in het noorden beschermen de regio tegen koude wind. De unieke bodem, Ponca genaamd, bestaat uit gelaagde mergel en zandsteen die de wijnen mineraliteit en zoutgehalte geven. Zoals je mag verwachten, gedijen wijnstokken goed in deze natuurlijke omgeving.