Wijnen van Barón de Ley

Barón de Ley behoort vandaag de dag met meer dan 750 hectare eigen wijngaarden tot een van de succesvolste wijnbedrijven van de wereld. Jaarlijks worden 3 miljoen kilo oergezonde rijpe druiven verwerkt tot diverse geweldige Rioja’s: gastronomisch ijzersterke wijnen, en wijnen om zomaar van te genieten. De naam Barón de Ley is synoniem en de garantie geworden voor topkwaliteit. Maak hieronder jouw selectie voor een fantastische wijn!

Barón de Ley Rosado Lagrima

Baron de Ley Lagrima rosado

Streek: Rioja Jaargang: 2020 Druiven: Garnacha, Graciano, Tempranillo

Rosado uit Rioja… In de Spaanse wijnstreek Rioja Baron de Ley maken ze ook rosé.… Lees meer
9,95
Baron de Ley Gran Reserva Rioja

Barón de Ley Gran Reserva Rioja

Streek: Rioja Jaargang: 2013, 2014 Druiven: Tempranillo

Geniet van de grandeur van een Gran Reserva Een Rioja Gran Reserva van single-estate bodega… Lees meer
22,09
Baron de Ley Reserva

Barón de Ley Rioja Reserva

Streek: Rioja Jaargang: 2016 Druiven: Tempranillo

Traditionele Rioja gerijpt op Amerikaans eiken Barón de Ley Rioja Reserva is een Spaanse rode… Lees meer
14,59
Baron de Ley 3 vinas Reserva

Barón de Ley Blanco Reserva 3 Viñas

Streek: Rioja Jaargang: 2017 Druiven: Garnacha Blanca, Malvasia Bianco, Viura

In een het hart van het warme Spaanse Rioja staat een prachtig 16e eeuwse Benedictijnse klooster… Lees meer
16,22
Perdiguero Barrica

El Perdiguero Barrica

Streek: Galicia Jaargang: 2017, 2019 Druiven: Tempranillo

Deze Patrijs (Perdiquero)  vliegt bij ons de schappen uit Toen wij deze wijn aan de… Lees meer
8,75

Bekend door heel Nederland, en op wijnkaarten van vele top restaurants zijn de wijnen van Barón de Ley aan te treffen. Hun Rioja’s zijn stuk voor stuks klassiekers. En terecht !

Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 hun krachten te bundelen en het wijnhuis Barón de ley op te richten. Het moge duidelijk zijn: dat heeft hun én ons geen windeieren gelegd. Want wat maken ze daar een mooie wijnen.

Men kocht destijds een voormalig klooster met bijbehorend land en een wijnkelder, waar de Benedictijner monniken al kort na de Middeleeuwen hun wijn maakten. Een Single Estate bodega zou het worden, met druiven van eigen wijngaarden. Destijds een uniek concept in Rioja, waar voorheen dan 90% van de wijnmakers afhankelijk was van lokale druiventelers. Men kocht daar hun druiven in. Tegenwoordig is Barón de Ley met meer dan 750 hectare eigen wijngaarden één van de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne innovatieve technieken. Hun wijnen zijn Spaans ten voeten uit met vaak een forse lik eikenhout maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten. Dat is misschien wel het geheim van hun grote succes. Muy bien !

Na de aanplant van de eerste wijnstokken in het kloosterlandgoed in 1985, waaronder 70 ha. Tempranillo, 10 ha Graciano en 10 ha. experimentele rassen, was de markt zo enthousiast dat men meer aanplant al snel realiseerde.

Bij deze en meer recentere projecten heeft de kelder zich vastbesloten open te stellen voor andere rode variëteiten uit Rioja (Garnacha, Maturana, Graciano). Zelfs voor witte (Verdejo, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Garnacha Blanca). Met als doel verhoging van de kwaliteit en het bijzondere karakter van hun wijnen.