Château Tour de Mirambeau

Prijs
Soort
Rode wijnen (1)
Witte wijn (1)
Regio
Frankrijk (2)
Bordeaux (2)
Druiven
Cabernet Franc (1)
Cabernet Sauvignon (1)
Merlot (1)
Sauvignon Blanc (1)
Semillon (1)
Speciaal
Jaar

Toont alle 2 resultaten

Langs de route naar Santiago de Compostella (Saint-Jacques-de-Compostelle) werd het Château des Jacques in 1996 overgenomen door het bekende Bourgogne huis Louis Jadot.

Ondanks het feit dat de Beaujolais onderdeel uitmaakt van de Bourgogne is de Beaujolais uniek vanwege zijn bodems, voornamelijk geproduceerd uit reeds 350 miljoen jaar oud roze graniet

De Beaujolais is ook uniek in zijn druivensoort, Gamay noir à jus blanc, de natuurlijke kruising van Pinot noir & Gouais blanc. is het de enige plant die zich in deze terroirs goed kan uiten. De wijnen die het dan produceert, hebben dan ook deel uitgemaakt van de grote rode wijnen van Bourgondië.

Biologische wijnbouw

Bij Château des Jacques hanteert men biologische wijnbouw met respect voor het leven maar zonder dogmatisme en met harmonie. Als voorloper van de terugkeer van Beaujolais naar de wereld van grote wijnen, evolueren de teeltmethoden voortdurend. De 79 hectare wijngaarden van Château des Jacques zijn voornamelijk verspreid over Moulin-à-Vent, Morgon en Fleurie. Deze wijnstokken bevinden zich in de mooiste ‘climats’

Gamay noir à jus blanc komt uit het huwelijk van Pinot noir en Gouais blanc. Genereuzer dan zijn Bourgondische vader, is het perfect geschikt voor het oude arme en zure graniet van onze terroirs.
Zijn vrijgevigheid leidt tot een kwetsbaarheid die, goed gerespecteerd door de wijnmaker, zijdezachte en delicate wijnen zal geven. De tannine van Gamay is altijd een streling.
Het rijpingsvermogen, dwz de levensduur, van de wijnen van Château des Jacques is gelijk aan die van de beste Bourgondische jaargangen.
Ze hebben twee tot vier jaar nodig om volwassen te worden.
Ze drukken zich altijd beter uit, nadat ze in een karaf uitgeschonken zijn.