Despagne

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Als geen ander wijnhuis hebben zij bij Despagne begrepen dat de hedendaagse wijndrinker op zoek is naar modern gemaakte wijnen. Wijnen waarin echter wel het karakter van de wijnstreek te herkennen is.  Zeker sinds broer en zus Thibault en Basaline, samen met diens man Eric, Despagne hebben overgenomen, is er veel veranderd.

Beetje bij beetje is het drietal erin geslaagd om het strakke keurslijf van de regels van Bordeaux van zich af te schudden. Ze kiezen nu duidelijk hun eigen weg. Ze accepteren geen compromis en eisen een topkwaliteit.

Daarbij is men bij Despagne zeer actief bezig met duurzaamheid. Dit is dan ook volledig geïntegreerd in de bedrijfsorganisatie.  Met bevordert de biodiversiteit , en het gehele ecosysteem heeft zich hersteld. De planten zijn gezonder en zijn meer immuun tegen bedreigingen als ziektes en parasitaire insecten. 25 ha wijngaard is nu volledig en gecertificeerd biodynamisch bewerkt. De toewijding om compromisloze gezonde wijnen te produceren. En Bovendien toekomstige generaties in staat te stellen onder uitstekende omstandigheden in hun eigen behoeften te voorzien.

Ecologische acties

In de afgelopen 10 jaar is 80% van de conventionele behandelingen uit de teelt van de wijngaard gehaald ten gunste van mechanische grondbewerking gedurende de seizoenen.

Bovendien is er een grote ontwikkeling van de biodiversiteit geweest : elk jaar worden er nieuwe bomen en heggen aangeplant , het verbeterde onderhoud van vijvers, rivieren en plaatsen van bijenkasten om bijen te behouden, dit alles voor de aanwezigheid van een meer diverse fauna. Het ecosysteem is evenwichtiger, de omgeving is gezonder en de natuurlijke afweer van het plantmateriaal wordt hierdoor versterkt tegen endemische ziekten en parasitaire aanvallen.

Biodynamische wijnbouw

Conversie tot de biodynamische wijnbouw bij Despagne : de introductie van biodynamisch wijngaardwerk sinds 2010 biedt druiven met een lagere pH-waarde en een grotere aromatische complexiteit. Momenteel is op deze manier 25 hectare van de mooiste percelen bewerkt.