Stellenbosch

eel van de foto’s die we zien van Zuid-Afrikaanse wijngaarden – gepositioneerd voor opvallende granieten bergen – komen uit het Stellenbosch-gebied. Het bevat de meest ontwikkelde wijnlanden; het is de thuisbasis van een belangrijke wijnuniversiteit (Universiteit van Stellenbosch); en het is het centrum van het wijntoerisme.
Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 15 resultaten

Stellenbosch is misschien wel de bekendste wijnregio van Zuid-Afrika. De stad, in de kustregio van de West-Kaap, is doordrenkt van geschiedenis. Dé thuisbasis van de bekendste wijndomeinen van het land. Cabernet Sauvignon is de meest aangeplante druivensoort in de regio. men  combineert deze met Merlot om Bordeaux Blend-wijnen te creëren.

Stellenbosch ligt slechts 40 km ten oosten van Kaapstad. Simonsberg in het noorden scheidt het van Paarl, terwijl het Hottentot Hollands-gebergte aan de oostelijke kant het scheidt van Walker Bay. False Bay ligt ongeveer 20 km naar het zuiden. Wijngaarden bedekken de zacht glooiende heuvels van Stellenbosch. Dit terrein zorgt voor veel variatie in wijnstijlen en mesoklimaten die geschikt zijn voor de teelt van allerlei druivensoorten zijn te vinden tussen de blootgestelde heuvels en beschutte valleien.

Graniet- en zandsteenbodems zijn overal in Stellenbosch te vinden. Door voldoende regen in de winter kunnen telers de irrigatie tot een minimum beperken. Er is veel aandacht besteed aan de geschiktheid van de bodem in Stellenbosch voor met name de productie van premium rode wijndruiven.

Koele wind

Het klimaat in de regio is relatief heet en droog, hoewel er een maritieme invloed komt van False Bay in het zuiden. Een verkoelende zuidoostelijke bries spoelt ‘s middags door de wijngaarden en verfrist de druiven na de hete zon van de ochtend. Witte wijnvariëteiten zijn vaak dichter bij de oceaan geplant, waar dit effect meer uitgesproken is.