Wijnen van de druif Chardonnay

Chardonnay is de populairste witte wijndruif ter wereld. Oorspronkelijk komt deze druif uit Frankrijk maar tegenwoordig komt hij in veel meer landen voor. Het is geen uitgesproken druif. De aroma's zijn bescheiden en het karakter is neutraal. Bij Chardonnay proef je fruit en nootachtige tonen.

Oddbird blanc de blancs alcoholvrij

OddBird Blanc de Blancs

Streek: Languedoc-Roussillon Jaargang: Druiven: Chardonnay

Heerlijke alcoholvrije mousserende wijn van Chardonnay OddBird Blanc de Blancs is een verfijnde alcoholvrije mousserende… Lees meer
13,50
Le Patapouf Blanc Chardonnay

Le Patapoef blanc chardonnay

Streek: Languedoc-Roussillon Jaargang: 2021 Druiven: Chardonnay

Zoekt u een lekkere volle witte wijn uit Zuid-Frankrijk? Le Patapouf blanc is een houtgerijpte… Lees meer
13,95
Elena Walch Chardonnay Alto Adige DOC

Elena Walch Chardonnay

Streek: Alto Adige Jaargang: 2021 Druiven: Chardonnay

Sensationele Chardonnay uit de Italiaanse Alpen Chardonnay is natuurlijk bekend uit veel gebieden: Bourgogne, Zuid… Lees meer
16,80
Cava Mont Marcal Brut Reserva

Cava Mont Marcal Brut Reserva

Streek: Catalunya Jaargang: N.V. Druiven: Chardonnay, Macabeo, parellada, Xarello

Kwaliteits cava met een erg fijn prijsje Inderdaad, de Cava Mont Marcal Brut Reserva heeft… Lees meer
7,45
The Fishwives Club Chardonnay

The Fishwives Club Chardonnay

Streek: Western Cape (West-Kaap) Jaargang: 2022 Druiven: Chardonnay

Een vreemde naam, een vreemd verhaal, maar een hele lekkere wijn! De geschiedenis van The… Lees meer
7,95
Monviert Martagona Chardonnay D.O.C. Friuli Colli Orientali

Monviert Martagona Chardonnay

Streek: Jaargang: 2021 Druiven: Chardonnay

Een heerlijk frisse Noord-Italiaanse Chardonnay Monviert Martagona Chardonnay  is een heerlijke verfijnde en harmonieuze witte… Lees meer
14,75

Deze witte Franse druif kan zich gemakkelijk aanpassen aan zijn omgeving en wordt daarom over de hele wereld verbouwd. De smaak en aroma’s kunnen heel verschillend zijn naar gelang de condities waarin de druif verbouwd wordt. In Frankrijk (bijvoorbeeld Chablis) is Chardonnay vaak strak en fris en in Italië mooi rond en vol. Je kunt het vooral merken aan het klimaat waar de druif groeit. Hoe koeler het klimaat, des te meer zuur en strakker (citrusfruit). Bij een warmer klimaat heb je meer aroma’s van exotisch fruit.

Houtrijping of stalen tanks

Chardonnaywijnen lenen zich goed voor houtrijping. Door de eikenhouten vaten wordt de wijn smaakvoller en zachter. Dit geeft tonen van vanille, karamel, gerookt, kokos en soms romig en boterzacht.

In stalen tanks is de Chardonnay frisser. Vaak wordt deze dan verbouwd in een koeler klimaat. De frisse eigenschappen komen dan meer in de buurt van Pinot Gris en Sauvignon blanc.

Chardonnay bubbels

Chardonnay is dé druif van de Champagne en van witte wijnen uit de Bourgogne. In Italië doet de chardonnay het ook erg goed en wordt al lange tijd verbouwd voor de witte mousserende wijnen. De Franciacorta is een bekend voorbeeld die op dezelfde manier gemaakt wordt als Champagne, maar dan met wat meer zon wat de smaak voller en ronder maakt.