Domaines Paul Mas

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Resultaat 1–16 van de 25 resultaten wordt getoond

Paul Mas Wijnen: Een Meesterlijke Blend van Traditie en Moderne Technieken

Het verhaal van Paul Mas wijnen begint met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas. In 1892 kocht Auguste Mas de eerste wijngaard van de familie, een bescheiden stuk land van 9 hectare in de buurt van Montagnac. Dit bescheiden begin legde de basis voor wat zou uitgroeien tot een indrukwekkend wijnimperium.

In 1987 gaf Paul Mas 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die drie jaar later ‘Domaines Paul Mas’ creëerde. Dit was het startpunt voor de familie om zich te ontpoppen als een toonaangevende wijnproducent in Zuid-Frankrijk.

Een Uitgestrekt Wijndomein

Vandaag de dag is Domaines Paul Mas een indrukwekkende speler in de wijnindustrie, met meer dan 600 hectare aan eigen wijngaarden en samenwerkingsverbanden met diverse boeren die hen nog eens 1.312 hectare extra ter beschikking stellen. Dit geeft Paul Mas de mogelijkheid om te putten uit een schat aan wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal. Bovendien biedt de Languedoc-regio een gevarieerde bodemsamenstelling, wat bijdraagt aan de diversiteit en rijkdom van de wijnen.

Filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’

De kernfilosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is geworteld in het behouden van de typiciteit van bodem en druivenras. Tegelijkertijd willen ze wijnen presenteren die voldoen aan de moderne consumentenvraag. De wijnen van Paul Mas worden gekenmerkt door veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Ze weten perfect het evenwicht te bewaren tussen traditie en innovatie.

Een Meesterlijke Wijnmaker: Michel Mas

De drijvende kracht achter de kwaliteit van Paul Mas wijnen is wijnmaker Michel Mas. In nauwe samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen, zet hij zich in voor het creëren van topkwaliteit wijnen. Richard Osborne, met zijn ervaring in het maken van frisse witte wijnen in een warm klimaat, brengt een schat aan kennis en vaardigheden in.

De Perfecte Samensmelting van Oud en Nieuw

De wijnen van Paul Mas belichamen de perfecte samensmelting van oude tradities en moderne technieken. Jean-Claude Mas is een gedreven wijnmaker die de technieken van de Nieuwe Wereld combineert met de eeuwenoude druivenrassen en tradities van de Oude Wereld. Hierdoor ontstaan wijnen met een onderscheidend karakter en een ongeëvenaarde kwaliteit.

De wijnen van Paul Mas bieden een rijke smaakbeleving die de complexiteit van de bodem en het karakter van de druiven volledig tot hun recht laat komen. Of je nu een liefhebber bent van rood, wit, of rosé, de wijnen van Domaines Paul Mas hebben voor ieder wat wils. Geniet van de meesterlijke kunst van wijnmaken en proef de passie en toewijding die schuilgaat achter elke fles. Een ware traktatie voor de zintuigen.